Danmark väljer ESC-bidrag

Dags för den danska finalen. Se den live ikväll mellan klockan 20:00-22:30 på DR1 och dr.dk/nu/live. Första halvtimmen är uppvärmning till själva tävlingen. En storslagen show utlovas.

Arenan Boxen i jylländska Herning, där det hela avgörs, har plats för en publik på omkring 10 000. Tio tävlande gör upp om att få åka till andra sidan Öresund och representera Danmark i semifinal 1 den 14 maj, och kanske även i finalen fyra dagar senare. Bland kvällens deltagare hittar vi Niels Brinck som vann den danska finalen 2009 och kom på 13:e plats i ESC. Stor favorit är Simone Egeriis och hennes Stay awake som leder den omröstning dansk tv har haft igång under veckan (på omröstnings-sidan kan du även lyssna på låtarna). Svenskarna Thomas G:son och Peter Boström står bakom låten We own the universe som Daze deltar med. Samtliga tio låtar är välproducerade och känns moderna. Vad man kan sakna är större variation, risken finns att man efter att ha hört bidragen blandar ihop dem eftersom de i tempo och genre påminner om varandra - en slags jämntjock smet av uptempo.
Alla artister samlade
Efter ett par framgångsrika år gick visserligen Danmark till final i Baku, men väl där hamnade man långt ner i resultatlistan. 23:e platsen var sämsta placering sedan 2007. Mer om 2013 års Dansk Melodi Grand Prix på vår nordiska sida!

Startfältet ikväll
  01. Jeg har hele tiden vidst det Frederikke Vedel
  02. Human Brinck
  03. I´m not alone Kate Hall
  04. Rejs dig op Louise Dubiel
  05. We own the universe Daze
  06. Stay awake Simone Egeriis
  07. Invincible Jack Rowan feat. Sam Gray
  08. Only teardrops Emmelie de Forest
  09. Beautiful to me Albin
  10. Unbreakable Mohamed


Kommentarer