Lyssna på 12 finska låtar

Mikael Saari med We should be through är en av de 12 i Finland
yle.fi fnns nu samtliga 12 bidrag att bekanta sig med som är med i årets finländska nationella uttagning UMK (Uuden Musiikin Kilpailu) eller på svenska "Nya Musiktävlingen".

Första så kallade heatet äger rum 17 januari och det andra 24 januari. Efter dessa utröstningar kommer, så vitt vi vet, 8 att kvarstå för den avgörande finalen i Esbo utanför Helsingfors 9 februari. Det är då vi med bestämdhet får veta vad Finland skickar till sitt västra grannland och närmare bestämt Malmö.

UMK var samma nationella koncept som finländarna använde även i fjol men då blev det ingen plats i ESC-finalen. En sammanlagd 30:e plats av 42 deltagare, för det "svenska" bidraget När jag blundar framförd av Pernilla Karlsson (landet är ju som bekant tvåspråkigt), kunde vi läsa ut av slutresultatet i den azeriska huvudstaden Baku i slutet av maj förra året. Kom på 12;e plats i första Eurovision-semifinalen och var därigenom två placeringar bort från finalplats.

Skall väl tillägga och säga det att någon svenskspråkig låt bland de 12 utvalda hittar vi inte alls i år. Det är enbart titlar på engelska och några på finska! Mer finns för övrigt att ta del av på tv-bolagets hemsida yle.fi

Vi får hoppas svenska.yle.fi snart uppdaterar sin sida med mer information i saken!

Kommentarer