Norges 3 första finalister

Discoinfluerade låten The underground med gruppen Datarock (bilden) blev tillsammans med Paid my way med Vidar Busk och Alone med Gromth feat. Emil Solli-Tangen de tre första finalisterna i Norge.

Det sistnämnda bidraget, osande av Black Metal och opera i en salig blandning, vann den här omgången. Resultatet kom i Melodi Grand Prix´s deltävling 1 som på lördagskvällen hölls på Steinkjer Campus. Du finner mer information om årets norska uttagning på vår nordiska sida. Nästa lördag fortsätter turen till Florø med sju nya tävlande. Här följer nu kvällens vinnare sett till telefonomröstningen:

  



Kvällens programledare. På grund av situationen i Algeriet där norska medborgare hållits som gisslan är sändningen något försenad (ordinarie starttid 19:55). Se deltävlingen live på nrk.no

Första norska deltävlingen är det dags för mellan klockan 19:55-21:15 på lördagskvällen. NRK1 sänder och även nrk.no/nett.tv. Sju bidrag har samlats i Steinkjer i mellersta Norge, ungefär i nivå med Jämtland.

Det går att se och höra kvällens låtar via nrk.no. Det blir allt från black metal (Alone med Gromth feat. Emil Solli-Tangen) till datorrock (Underground med Datarock) och en del där emellan! Erik Solbakken och Jenny Skavlan är programledare genom hela Melodi Grand Prix. Tre deltävlingar hålls och leder fram till finalen i Oslo 9 februari. Mer om årets norska uttagning finner du på vår nordiska sida.

I förhandssnacket om vem eller vilka som kommer att gå vidare är det ovanligt jämnt. En liten fördel finns dock och gäller Tom Hugo med Det er du. Norge tog sig visserligen vidare från ESC-semin i Azerbajdzjans huvudstad Baku i fjol men kom rätt oväntat på sista plats i finalen - trots svenska, holländska och isländska poäng. Övriga länder noterade inte ens bidraget.

Kvällens tävlande:
1. Paid my way Vidar Busk
2. Sleepwalking Carina Dahl
3. Det er du Tom Hugo
4. Alone Gromth feat. Emil Solli-Tangen
5. Give a little something back Julie Bergan
6. Catch me Mimi Blix
7. The underground Datarock

Kommentarer