Det här är kul - faktiskt

Saxofonen för en tillbaka till 80-talet och det sound som kunde höras då, men så kommer också en hel del 2000-talsinstick. We're still kids med Michael Feiner & Caisa överraskar mest i Melodifestivalens första deltävling - och det på ett positivt sätt. Det här är kul - faktiskt!

Man blir glad och spirituell av det här bidraget och det visar på den bredd festivalen innehåller. Men, men, men. Den lär ändå inte gå vidare från Karlskrona, den är nog för "svår" för det, blir det det omvända vore ingen gladare än ESCsweden/sverige!

Annars håller David Lindgren måttet efter förra årets stora genombrott, han har utvecklats och detta är dessutom ett fall framåt jämfört med 2012.

Anna Järvinens ballad sticker ut bland de övriga fartfyllda låtarna, men inte bara det. Det är skört (som porslin) och känslomässigt framfört.

Sedan har vi "pojkflickan" YOHIO som ju gör så stor succé i Japan. Låten är en skön blandning av club och rock. Dock svajig röst på repet.

Där har ni de fyra som vi helst ser lämnar Telenor Arena i Karlskrona för antingen finalen i Friends Arena i Solna eller Andra Chansen i Karlstad. Se och hör 1 minut av alla de åtta bidragen.




Kommentarer