State Of Drama och Ravaillacz i final

Falling med State Of Drama och En riktig jävla schlager med Ravaillacz röstades direkt till finalen i Melodifestivalens tredje deltävling som hölls i Skellefteå Kraft Arena. I kronologisk ordning gick det ungefär till så här:

De 5 bidrag som gått vidare är: Falling med State Of Drama, Hon har inte med Caroline af Ugglas, In and out of love med Martin Rolinski, En riktig jävla schlager med Ravaillacz och Heartstrings med Janet Leon. Eddie Razaz, Amanda Fondell samt Elin Petersson slogs ut. Första finalisten blev Falling med State Of Drama. Till Andra Chansen gick In and out of love med Martin Rolinski och Hon har inte med Caroline af Ugglas. Finalist nummer två blev En riktig jävla schlager med Ravaillacz.

Bara "gubbar" till finalen i Friends Arena alltså, skämtlåten från Körberg, Malmberg, Ronander och Rabeaus gick hem i stugorna helt klart. 419 000 ringde eller sms:ade in sina röster i Skellefteå. De två nya finalisterna måste betraktas som en rejäl skräll. Notera gärna att publikomröstningen på genrepet var helt fel ute, de sände Amanda Fondell och Eddie Razaz till finalen, men när det väl gällde slogs bägge ut - överraskningarnas tid är som tur är inte över i dessa sammanhang.

Något seriöst svar på varför italienarna inte gav Loreen en enda poäng förra året fick vi förstås inte, men det var som alltid gjort med en stor portion med humor - Gina Dirawi fortsätter att leverera till full belåtenhet. Italien var ju det enda landet som inte belönade ESC-vinnaren. Läs även vår artikel Till Skellefteå från tidigare idag.

FINAL: Falling State Of Drama
FINAL: En riktig jävla schlager Ravaillacz
Andra Chansen: In and out of love Martin Rolinski
Andra Chansen: Hon har inte Caroline af Ugglas
5:e plats Heartstrings Janet Leon
6:e plats Alibi Eddie Razaz
7:e plats Dumb Amanda Fondell
8:e plats Island Elin Petersson







Kommentarer

  1. Om det fortsätter så här, så kommer Louise Hoffsten att vara den enda kvinnan i finalen... :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det viktigast?! Jag trodde att det här var en musiktävling! Kanske vi ska låtar alla 32 bidragen framföras av kvinnor nästa år, så blir lilla du kanske lite gladare ;)

      Kan trösta dig med att i ESC kommer hittills 10 av 39 länder ha kvinnliga representanter.

      Det är bara helt enkelt så att många av låtarna har varit dåliga elektropop-låtar utan själ som framförts av unga, snygga ego-tjejer som tror att dom är nästa Whitney Houston men kommer troligen att få uppträda på en Ålandsfärja i höst. Såna bidrag önskar jag att det fanns betydligt mindre av för de tar alldeles för mycket plats och slöseri med tid. Man hör ingen melodi utan bara DUNK-DUNK-DUNK-DUNK som ger en huvudvärk och man ser en brud i kort-kort. Om det räknas som musik idag så är det en dans att peta sig i näsan (gjorde inte Sean Banan det förra året?!). Detsamma gäller de unga killarna som Eric Saade, Anton Ewald, Danny Saucedo, David Lindgren och nu igår kväll; Eddie Razaz. Länge leve Ravaillacz helt enkelt!!!

      I övrigt har vi faktiskt 2 lovande representanter till Malmö; YOHIO och State of Drama. Sverige får inte inte vinna, för vi kommer inte ha råd att arrangera tävlingen ett år till. Men vi kan skicka iväg ett fint, musikaliskt bidrag som kan ge en lovande 3:e plats som högst! Man skall ju föregå med gott exempel och inte gnälla, gnälla, gnälla som små barn gör. Om det är för smärtsamt att se en musiktävling UTAN kvinnliga solister, så byt kanal eller titta inte på TV alls utan läs en bok, spela ett spel, måla en tavla, ta hand om barnen, katten, hunden, laga mat m.m.

      Radera
    2. Du, ta det lugnt... Det var bara en observation. Inte för att det rör dig, men alla mina favoriter i år har varit män, så att det saknas kvinnor gör mig ingenting.

      YOHIO är min favorit, jag vill verkligen se honom vinna. Det som är extra bra med honom är att han visar att det fullkomligt kvittar om något är maskulint eller feminint - man ska göra sin egen grej, man ska våga vara unik. Det gäller att bryta de normativa gränserna. Sen att han själv identifierar sig som man, ja, det kan man inte säga så mycket om...

      Fast det är uppenbart att det inte är det som är problemet hos dig, eftersom du tydligt sågar en viss typ av artister, och en viss typ av musik. Om du inte noterade mig smiley (:P) så betyder den att min kommentar är skämtsam, men sånt förstår nog inte du. Du är alldeles för konservativ och gammalmodig för att förstå sådant.

      Du har seriösa problem. Vad är det för fel - älskade inte din mamma dig? Människor som du äcklar mig...

      Radera
  2. Om det fortsätter så här, så kommer det bli ett fiasko på hemmaplan! Ingen av låtarna i Finalen är låtar som det kan gå bra för i Eurovision!

    SvaraRadera
    Svar
    1. inga direkt bra låtar i finalen än så länge, verkar upplagt för Yohio! men hur röstar folk egentligen? fattar inget. hoppas på att Army of lovers slår till på lördag.

      //frederik

      Radera

Skicka en kommentar