Malmö 2013: 6 ESC-bidrag i veckan

Eurovision-säsongen börjar allt mer gå in i en intensivare fas. Bara den här veckan får vi klart med bidragen från ytterligare sex länder. Två av dessa är precis som Sverige redan i finalen 18 maj. Det är naturligtvis ett alldeles speciellt tillfälle för oss svenskar att se oss som finalklara i ESC och det ändå bara är februari. Så vi utgår från det i prioriteringen av vad som händer de kommande dagarna - en lyx att unna sig.

På torsdag har vi Tysklands Unser Song Für Malmö. I Hannover finns 12 tävlande samlade. Sedan är Italien i veckan igång med sin Sanremo-festival, på lördag förväntas besked om vem som får åka till Sverige. Fler detaljer publiceras här när vi närmar oss ländernas uttagningar.

Torsdag presenteras låtarna Cyperns Despina Olympiou och slovenska Hannah Mancini ska delta med i ESC-semi 1 den 14 maj. Bägge länders artister är kända sedan tidigare.

På fredag avgörs Österrikes bidrag 2013, fem deltar i den nationella finalen av Österreich rockt den Song Contest. Vinnaren ska igenom ESC-semi 1. I övrigt är det för ovanlighetens skull stendött i Eurovision-världen just denna fredag för att vara i mitten av februari. Men det kommer mera, var så säkra, kolla bara kalendern!

Lördag kväll är det dags för den lettiska finalen Eirodziesma. Den som tar hem det ser vi närmast i ESC-semi 2 den 16 maj. Även Estland och Ungern är igång med sina deltävlingar under lördagen, men ESCsweden/sverige lämnar dem därhän då dessa nationella kval inte är direkt avgörande. Något lämnande därhän är det förstås inte tal om gällande Melodifestivalens tredje deltävling – full bevakning som vanligt!

Ungefär så här:

14/2 Cypern Låt för Despina Olympiou presenteras
14/2 Slovenien Låt för Hannah Mancini presenteras
14/2 Tyskland Final Unser Song Für Malmö
15/2 Österrike Final Österreich rockt den Song Contest
16/2 Lettland Final Eirodziesma
16/2 Italien Artist avslöjas i festivalen i San Remo
16/2 Sverige Melodifestivalen Deltävling 3 i Skellefteå



Kommentarer