Bara 0,5% skiljer

Finaldagen är här och ESCsweden/sverige avslutar sin veckogamla omröstning! Jämnare än så här kan det knappast bli. Ynka 0,5 procentenheter skiljer mellan ettan Ulrik Munther med Tell the world I'm here och tvåan Yohio med Heartbreak hotel.

Lägg därtill att Ralf Gyllenhammars Bed on fire enbart ligger 2 procent bakom tvåan, så förstår ni vad vi pratar om. Någon ny överlägsen Loreen-vinst som förra året får vi inte se ikväll. Klart är dock att det kommer stå mellan tre bidrag, övriga verkar inte ha så mycket med slutstriden att göra om ni som röstat får bestämma. Det kan bli en göteborgare som står som segrare, passar ju bra att vinna i Stockholm och sedan få representera Sverige i Malmö! Då har alla tre storstäder fått sitt om man säger så. Resultatet ovan speglar i mångt och mycket svenskars tycke och smak, vi kan nog räkna med att det blir den europeiska juryn som till slut avgör Melodifestivalen 2013.

Svenska Spel tippade på fredagen Yohio som vinnare med Ralf Gyllenhammar därefter och Ulrik Munther som trea. Den publik som såg fredagskvällens genrep i Friends Arena placerade också Yohio överst med Anton Ewald som tvåa och Sean Banan på tredje plats. Det rapporteras dock ha varit många barn i arenan vilket kan förklara resultatet i just den omröstningen som Melodifestivalklubben och Poplight företog och där 946 personer deltog.

Kommentarer