"Raspig röst från Wales"


Det är sällan ett nationellt ESC-val väcker någon större uppmärksamhet bland medier i Sverige förutom det svenska då förstås. Kanske att de nordiska får en liten notis ibland, eller som i år det tyska eftersom det blev snack om att det var ett plagiat av Euphoria. Nyheten om Bonnie Tyler skapade dock rubriker nästan direkt!

"Den raspiga rösten från Wales" talades det om i SVT:s "Kulturnyheterna" på torsdagskvällen och Sydsvenska Dagbladet i Malmö rapporterade genast "Bonnie Tyler till ESC". Kvällstidningarna kan tydligen bara ägna sig åt en sak i taget (läs MF-finalen) och har ännu inget haft om Tyler. Eller så sparar dom det till pappersupplagan med rubriken "61-åriga Bonnie Tylers svåra väg tillbaka" eller nåt - typ! Hon är ett världsnamn, inget tal om annat. Visst, det är Engelbert Humperdinck också, men Tyler är nästan 20 år yngre än honom och borde tilltala ESC:s målgrupp i större utsträckning. Läs även ESCswedens/sveriges artikel från igår Bonnie Tyler för Storbritannien.

Det är en stor grej att ha fått henne till Eurovision och att hon dessutom tackade ja, "Thank You" BBC säger många som är födda på 60-talet och därefter! Brittiska TV-bolaget höll tyst in i det längsta beträffande sitt interna val av artist och skapade den ena spekulationen efter den andra. När allt var klart, drog de till med ett namn de flesta känner till men ingen hade vågat hoppas på. Det här kommer att sätta extra stjärnglans på årets upplaga av tävlingen i Malmö Arena. Undra om inte detta ändå är Bonnie Tylers bästa (Holding out for a hero) från 1985?!


Kommentarer