Svensk ESC-feber: "Vinner vi så fixar vi det 2014"

Rena ESC-febern sprider sig nu här i landet inför lördagskvällens final. "Vinner Robin Stjernberg så tar vi hand om det nästa år också", säger SVT:s vd Eva Hamilton.

Men, tillägger Hamilton: "Jag tror nog Danmark kommer att ta hem det, men jag brukar alltid tippa fel." Samtidigt i en intervju för tidningen Göteborgs-Posten, medger hon att hon inte direkt önskar sig ännu en svensk vinst i Eurovision: "Det är klart att 125 miljoner kronor är mycket pengar, det är en tung börda att bära två år i rad"

Hamilton refererar till Irland som knäade ekonomiskt när landet vann tre år i rad på 90-talet. "Den irländske tv-chefen erbjöd sig inför det tredje året att själv framföra bidraget för att vara alldeles säker på att slippa vinna"
GP: Så om Sverige vinner igen får vi se dig på scen nästa år?
"Då sjunger jag!"
Eva Hamilton, SVT:s högsta chef
Men att det skulle finnas en chans eller risk för ännu en svensk seger tas ner direkt av en som bör känna till branschen ganska bra. På fredagskvällen hörde vi att oraklet Bert Karlsson uttalat sig från sitt sommarviste i Grebbestad i Bohuslän. Hans dom lyder: "Danmark vinner, det är inget snack om saken..."

Kommentarer