Kristianstad vill ha AC

Kristianstad Arena (bilden) är bästa ställe för att arrangera Melodifestivalens Andra Chans 2014 - i varje fall om Kristianstads kommun får bestämma.

Den skånska staden har tidigare visat intresse för någon av MF:s deltävlingar men fått nej eftersom arenan ansetts vara för liten. Den invigdes 2010 har vid konserter plats för mellan 4 500-5 000 personer. Men med inriktningen på att stå värd för Andra Chansen hoppas kommunledningen blidka SVT. Just den tävlingsomgången skiljer sig åt jämfört med deltävlingarna och scenenmåtten behöver därför inte vara identiska. Christianstad grundades år 1614 när Skåne fortfarande tillhörde Danmark, och firar alltså 400-årsjubileum nästa år.

Det har inte tillkommit några nya MF-städer på flera år nu. ESCsweden/sverige kunde tidigare i år berätta att även Lidköping i Västergötland visat intresse för att arrangera en av Melodifestivalens deltävlingar 2014, se artikeln från 11 januari här.

Kommentarer

  1. Även Örnsköldsvik ska vara intresserade enligt den lokala tidningen ÖA. Tidigare har bristen på hotell varit ett problem men nu då Elite Hotel Plaza beläget i hamnen endast gångavstånd från Fjällräven Center öppnat är tydligen Övik ett hett alternativ för en av nästa års deltävlingar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Källa: http://allehanda.se/noje/1.5810778-o-vik-kan-fa-ny-melodifestival

      Radera
    2. Men Ö-vik är inte någon "ny" festivalstad. Arrangerade både 2007 och 2008. Det ser du om du scrollar längst ner på den här sidan

      http://escsverige.blogspot.se/p/melodifestivalen.html

      Radera
  2. Det har jag inte påstått heller. Säger bara att de är intresserade :p sedan var det dessutom 2007 och 2010 och inte 2008.

    SvaraRadera
    Svar
    1. dÅ har dom skrivit fel om åren...Läste bara innantill jag!

      Radera
  3. Hej,

    Rätt ska vara rätt. På ESCsweden/sveriges Melodifestivalsida står det och har stått att Örnsköldsvik arrangerade 2007 och 2010. Ingenting annat, vart 2008 kom ifrån får stå för dig du anonyme :) Vid fler frågor, maila:

    escsweden@gmail.com

    mvh
    //frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar