Gott & blandat

Här kommer lite blandade nyheter från världen som rör Melodifestivalen, Eurovision Song Contest och Junior Eurovision Song Contest.

Första MF-artisten nästa vecka
Som ESCsweden/sverige tidigare har berättat blir det klart med första artisten till Melodifestivalen 2014 redan den 25 augusti. Då avgörs "Svensktoppen Nästa" på Liseberg i Göteborg. Alla Sveriges Radios 25 P4-kanaler har fått bidra med en artist och 8 har nu nått finalen på Liseberg. Det är bland dessa det står:

Moving on Stephanie Quint
Bright light Vladimir Matiling
Ordinary day Moving To Canada
Ända sen den dagen Viktor Johansson
Ring ding dong Sofia Sandberg Albihn
Never got started Sandra Kassman
The dissent Chris Michols Band
Yellow EKO

Publiken och en jury röstar fram vinnaren som alltså får en biljett till nästa års Melodifestival. Vi återkommer i saken när vi närmar oss den 25:e.

Hari igen?
Bosnien verkar vara på väg att återvända till ESC efter årets uppehåll. Hari Mata Hari, som kom på 3:e plats i Eurovision 2006 med Lejla, ska ha fått ett erbjudande från tv-bolaget BHRT. Enligt sajten oikotimes.com var tanken att han skulle göra en duett ihop med Nina Badric i Malmö, men de tackade antagligen nej och därefter drog sig bosnisk tv ur tävlingen i Malmö.

ESC 2013 - en kandidat
SVT har nominerat produktionen av ESC-finalen i Malmö samt dess exekutive producent Martin Österdahl, till Sveriges bästa underhållningsprogram 2013. Årets upplaga av "Kristallen" avgörs den 30 augusti och program från SVT, TV3, TV4 samt Kanal 5 tävlar mot varann.

Italiens bidrag 15 februari?
Som alltid kommer det italienska ESC-bidraget från den legendariska Sanremo-festivalen. Även om tv-bolaget RAI ännu inte sagt något om nästa års datum, florerar rykten om att festivalen är planerad att äga rum mellan 11-15 februari. Sista festivaldagen brukar det bli klart vem som får Eurovisions-biljetten, så den 15:e denna månad kan vara värt att lägga på minnet!

Kreativt tema
Lite märkligt, men det är ändå så att Ukrainas ambassad i USA nyligen kunde berätta att "Be Creative" valts som tema, eller snarare slogan, för årets Junior ESC. Tävlingen hålls 30 november och Sverige tillsammans med ytterligare 7 länder är hittills klara för Eurovisionens barn- och ungdomsversion. "Break The Ice" var temat för JESC 2012 och 2011 gick det hela under sloganen "Reach For The Top".

Kommentarer