Valentinas låt i januari

Valentina Monetta gör 2014 sin tredje Eurovision i rad för San Marinos räkning. Det har ESCsweden/sverige berättat om tidigare.

Nu vet vi att det blir i januari som hennes låt kommer att presenteras. Samma månad släpps ett nytt album med henne. De flesta låtarna på skivan blir på italienska och flertalet har författats av Ralph Siegel. Samme man som stod bakom Crisalide (Vola) som hon kom 27:a med i ESC i Malmö. Ännu sämre gick det för Valentina och Ralph i Baku 2012 med The social network song, en sammanlagd 36:e plats.

Trots allt går det ändå allt bättre för radarparet Monetta & Siegel och kanske blir det en efterlängtad finalplats i Köpenhamn nästa år. San Marino debuterade i ESC 2008. Microstaten, helt omringad av Italien, har aldrig varit i final.

Valentina Monetta släppte i dagarna en singel från sitt kommande album. L'amore verra heter låten, men om det blir denna jazzinfluerade låt i Eurovision Song Contest 2014 eller inte vet vi förstås ingenting om i nuläget. Här är i alla fall videon;
                            

Kommentarer