Ikväll: Junior ESC 2013

Det är dags för årets Junior ESC i Ukrainas huvudstad Kiev. Se det hela live på SVTB eller på svtplay.se alternativt junioreurovision.tv mellan klockan 19:00-21:00 lördag kväll.

Edward af Sillén och Ylva Hällen kommenterar för svenska tv-och webbtittare. Förra årets artist, Lova Sönnerbo, avger de svenska poängen i samband med omröstningen. Zlata Ognevich (som var med i årets ESC i Malmö och kom 3:a) och Timur Mirosnitjenko är kvällens programledare. Lilla versionen av ESC fyller 10 år och Sverige har varit med alla år utom ett.

12 länder deltar ikväll och startordningen ser du på vår juniorsida. Klart är ändå att det svenska bidraget Det är dit vi ska inleder det hela, allt efter lottning tidigare i veckan. Sverige har en 3:e plats från 2006 som bästa resultat hittills, förra året blev det en 6:e plats.

6 juni hölls Lilla Melodifestivalen på Gröna Lund i Stockholm. 8 tävlande hade tagit sig dit och 13-årige Elias Elffors Elfström vann med sin rockiga Det är dit vi ska. Eliias är för enkelhetens skull numera grabbens artistnamn. Vi önskar Eliias lycka till. Här är hans bidrag och officiella video:

          



Kommentarer