5:e försöket

Nästa år gör Alcazar ett femte försök att vinna Melodifestivalen. Gruppen dyker upp i sista deltävlingen i Örnsköldsvik med Blame it on the disco.

Annars måste vi gå tio år tillbaka i tiden för deras debut i festivalen. Då, 2003, var de fyra och bestod av Andreas Lundstedt, Therese Merkel, Magnus Carlsson och Annika Kjaergaard. Många blev förvånade när de inte tog sig direkt till finalen i deltävlingen i Göteborg. Not a sinner, nor a saint fick ta vägen om "Tittarnas Val", det som senare skulle komma att heta "Andra Chansen". I finalen var Alcazar svenska folkets näst stösta favoriter efter segrande Fame. MF-premiären resulterade i en 3:a plats.

2003 och 2004 får betraktas som gruppens mest intensiva år med flera singelsläpp och spelningar. 2005 var man tillbaka i Melodifestivalen med låten Alcastar. Återigen blev det en tur genom Andra Chansen innan finalplatsen var i hamn, och ännu en gång blev det en 3:a plats. Senare samma år tog Alcazar en paus och både Andreas Lundstedt och Magnus Carlsson medverkade i festivalen som soloartister. Lundstedt hann även med en tur i ESC för Schweiz räkning.

När gruppen fyra år senare ställde upp i Melodifestivalen igen hade såväl Annika Kjaergaard och Magnus Carlsson lämnat. Lina Hedlund hade hoppat på och nu var Alcazar en trio. Med Stay the night tog man sig direkt från delomgången i Scandinavium till finalen i Globen. Där kom man 5:a.

Redan året efter fanns trion åter med bland de utvalda artisterna. Men 2010 blev ett misslyckande för Alcazar. Deras Headlines röstades till Andra Chansen. Där ställdes den mot Jessica Anderssons I did it for love och förlorade. En längre paus från MF-deltagande tog nu gruppen, och fyra år sedan senaste gången är man tillbaka. Det blir alltså discogruppens femte festival!

2014 BLAME IT ON THE DISCO (?)
2010 HEADLINES (ANDRA CHANSEN)
2009 STAY THE NIGHT (5)
2005 ALCASTAR (3)
2003 NOT A SINNER, NOR A SAINT (3)

            

Kommentarer

  1. Nostalgiska återblickar med mycket fakta (men i kortfattat format) och med en liten framtids-tvist är alltid skojiga att läsa. Tackar. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för uppskattning och lycka till själv denna ovanligt lågmälda ESC-säsong!
      //
      martin

      Radera

Skicka en kommentar