Mindre än 2 veckor kvar

Friends Arena - här hålls MF-finalen
Det börjar närma sig. Sista januari hålls första genrepet av deltävling 1 i Malmö Arena. Snart inleds arbetet med att utse det 54:e svenska bidraget i ESC.

De mindre städerna som är bland de som står för värdskapet i årets Melodifestival har redan börjat forma sina festivalprogram. "Linköping längtar" är en specialgjord video som kommunen lagt ut på sin hemsida, se den här. Staden har hand om deltävling 2. I Örnsköldsvik, som arrangerar deltävling 4, startar festivalyran med en schlagergala som Nolaskolans estetprogram står bakom. Andra arrangemang hittar du på ornskoldsvik.se.

Till Malmö anländer onsdag den 29 januari de artister som ska vara med där i första deltävlingen. Det får väl betraktas som det inofficiella startskottet för Melodifestivalen 2014. Två dagar senare hålls som sagt genrep 1 inför publik. "Från Malmö till Stockholm mellan 1 februari och 8 mars" - se mer på vår sida melodifestivalen.

Tjuvlyssna från den 30:e?
Ska vi gå efter hur det funkat på senare tid, kan vi förvänta oss att SVT offentliggör 1 minut av varje låt i deltävlingarna på torsdagskvällarna. Det betyder i så fall att svt.se/melodifestivalen lägger ut snuttar av de 8 bidragen i första deltävlingen den 30 januari. Efter Josefine Sundström blir det 19-åriga Clara Henry som tar över som programledare för MF på SVT:s webb. Det blir inför (kl 19:30) och eftersnack (kl 21:30) till tv-sändningarna av deltävlingarna, Andra Chansen samt Finalen på lördagskvällarna.

Nytt för i år...
...blir "Uppsnack". Ett webb-baserat program som sänds live efter de avslutande genrepen på lördagseftermiddagarna. Dessa brukar ta slut vid 15:30-tiden, och det är antagligen också strax därefter som uppsnacket startar. Ska funka som ett slags inför till tv-sändningarna som ju börjar klockan 20:00 i SVT1 lördagskvällar 1 februari-8 mars.

Kommentarer