Starkt skandinaviskt år?

Alla tre skandinaviska bidrag ligger bra till inför årets ESC. I varje fall om man går efter spelbolagen och deras odds.

Enligt oddschecker.com fredag kväll är Armenien den främsta lågoddsaren och ska då enligt spelets regler ligga bäst till för seger i ESC 2014. Men nu kommer det intressanta, tvåa är Sverige, trea Norge och fyra Danmark. Skulle detta bli resultatet i maj kan det bli det bästa resultatet för Skandinavien på 19 år, i Dublin 1995 vann nämligen Norge medan Sverige kom 3:a och Danmark 5:a.

Fantastiskt för Sanna 
Men, men, mycket kan hända än och det är långt ifrån att spelbolagens favoriter under årens lopp har överensstämt med verkligheten. Övriga Norden då? Ja, ska vi gå efter vad spelbolagens genomsnitt visade 28 mars lär varken Finland eller Island ha med tätstriden att göra, 21:a respektive 31:e plats av 37 deltagande nationer. Slutklämmen av allt detta måste bara bli en, det är fantastiskt att Sanna ligger så bra till redan nu - Tjohoo! :-)

Andra i topp
Vi får inte glömma att det är Armenien som bedöms ha störst chans att ta hem ESC-trofén i år. Aram Mp3 framför med sin Not alone en elektrisk powerballad som inte är helt olik Ralf Gyllenhammars Bed on fire som kom 7:a i Melodifestivalen förra året. Andra länders bidrag som ligger bra till för närvarande är framförallt Ungern, Azerbajdzjan, Ukraina och Storbritannien.

Kommentarer