Sylvester sist av alla

Bygdens son med Sylvester Schlegel (bilden) gick det absolut sämst för i årets Melodifestival. Han hamnade på 32:a och sista plats. Det visar SVT:s sammanställning deltävling för deltävling som nu har kommit.

Bidragen i botten


Drygt 5 900 röster fick Sylvester i den första deltävling i Malmö vilket skulle visa sig vara lägst andel av samtliga. Lite synd att en såpass framåtriktad och modern sak som Red med EKO inte uppskattades mer, tycker ESCsweden/sverige i alla fall! Martin Stenmarck var närmast av "de utslagna" att nå finalen - en sammanlagd 11:e plats blev det.

Intressant att berätta kan vara att Dr Alban & Jessica Folcker var väldigt nära att nå Andra Chansen istället för Outtrigger i del 3 i Göteborg, skillnaden var bara drygt 800 röster. Notera även Shirley Clamps genomklappning som soloartist åtminstone, sist i deltävlingen 2009 och i år bara 12 500 röster mot nästan 30 000 för vinnaren Oscar Zia i samma omgång.

Att vara en etablerad artist för en större allmänhet ser ut att spela allt mindre roll i jämförelse med en som inte är det i Melodifestivalen. Sedan är förstås frågan vem det är som orkar bry sig och som verkligen röstar? Gott är att konstatera en sak - svenska folket har vett på att avvisa en dålig låt oavsett vem som framför den. Här tänker vi närmast på namnkunniga, och tidigare MF-populära, Linda Bengtzing.

Topp 32 - hela listan finns att bekanta sig med på vår sida här

Sist i det här sammanhanget följer vår personliga favorit i Melodifestivalen 2014, borde ha varit i Andra Chansen - minst! Sammanlagd 29:e plats blev det till slut. Hade funkat sjukt bra i ESC i Köpenhamn, tror ESCsweden/sverige...

          

Kommentarer

  1. Jag gillade Linda Bengtzings "Ta mig"! Men jag håller med om EKO - deras låt var definitivt en av de bästa i årets Melodifestival.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar