Radion har sitt eget "Inför ESC"

Sveriges Radio P4 har sitt eget införprogram. Några av de som kommer att bedöma är den flerfaldige MF-deltagaren Magnus Carlsson och Siw Malmkvist, i ESC för Sverige 1960 och Tyskland 1969.

Det första timslånga avsnittet finns att lyssna på via SR:s webbradio sverigesradio.se. Där säger Babben Larsson och Claes af Geijerstam (ESC 1973) sitt om bidragen med startnummer 1-9 i ESC-semifinal 1. Magnus Carlsson & Siw Malmkvist tycker till i det andra avsnittet som finns att höra här. De resterande låtarna i semi 1 samt de inledande i semi 2 får där sin dom. Fredrik Ralstrand heter programledaren som räknar ner mot Eurovision i radioprogrammet "Slaget i Köpenhamn".

Vi kan väl redan nu avslöja att Magnus Carlsson exempelvis kallar Belgiens Mother för pekoralt bjäfs medan det låter annorlunda från Siw Malmkvist: "Jag gillar låten, han har en bra röst." Om Moldavien säger Magnus: "För mycket mellanmjölk" och Siw utbrister: "Stäng av skiten!".

Roligast: Siwan får frågan vad hon tror Montenegros vackra ballad Moj svijet betyder, och säger "Mycket svett". Min värld eller My world på engelska är den korrekta betydelsen!

Kommentarer

  1. Jag tycker att radions inför-program är mycket bättre än det på TV! Man får verkligen veta vad panelen tycker om låtarna och vad de ger för betyg. Häftigt!

    SvaraRadera
  2. håller med!

    /
    frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar