ESC-scenen försvann på 17 timmar

Danmarks Radio, DR, berättar med rubriken "Eurovisionen-scenen pillet ned på 17 timer" hur snabbt scenen i B&W Hallerne monterades ner. Inte ens ett dygn tog det.

För att vara exakt gick det 17 timmar att få bort allt som har med ESC att göra. Fantastiskt jobbat med tanke på att det tog 3 månader att få allt på plats. Det var en formidabel scenshow som danskarna bjöd Europa på, den mest moderna på länge med alla sina effekter och innovationer. DR vågade anta utmaningen att arrangera det hela i en industrilokal som knappt kan stava till schlagerfestival.

Det sägs att EU-regler tvingar DR att nedmontera scenen så fort som möjligt eftersom det inte förekom något anbudsförfarande, scenkonstruktörerna och dess företag valdes snabbt och internt av dansk tv kan man säga för att förenkla det hela. En process där alla intressenter fått säga sitt och presentera sina förslag hade tagit för lång tid, det är ändå en anständig tv-show som ska genomföras med relativt kort varsel. Skälet till att riva konstruktionerna och iordningsställa B&W Hallerne till sitt ursprung så fort som möjligt ges därför en rätt så naturlig förklaring.

Kommentarer