Ryska politiker vill ha eget ESC

Efter Conchita Wursts seger i ESC vill en grupp ryska politiker anordna en egen Europeisk musiktävling.

"Resultatet i årets ESC var sista droppen, vi måste lämna den här tävlingen då vi inte kan acceptera denna gränslösa galenskap", säger Valeri Rasjkin, som tillhör det kommunistiska partiet i Rysslands parlament, till nyhetsbyrån Interfax.

Politikern efterlyser en mer familjevänlig sångtävling med mer moral och ska redan ha fått visst medhåll från Vitryssland. Rasjkin vill ha en tävling med deltagare från forna Sovjetunionen i första hand, och förslaget är att den ska heta "Voice of Eurasia". ESCsweden/sverige kan inte annat än att kommentera följande:

Om politiker i vissa länder inte har större problem än det här att bry sig om så tycker vi synd om dem. Det är dock ingen gammelkommunist som avgör om Ryssland ska delta i Eurovision eller inte, det gör nämligen det ansvariga tv-bolaget. Det är också mycket intressant att se att politiker, myndigheter och andra som säger sig officiellt representera landet inte alltid har folket med sig. I finalen placerade den ryska juryn Conchita Wurst som 11:a medan tv-tittarna ville ha hen som 3:a.

Hoppar Ryssland och Vitryssland av nästa år så må det vara hänt, vi har klarat oss väl utan dem rätt länge i tävlingen. Bägge länder är unga medlemmar av ESC-familjen med tanke på att den bildades för snart 60 år sedan. Ryska bidrag har varit med i 20 år och vitryska i bara 10.

Kommentarer

  1. Är ryska politiker möjligtvis oroliga för att folket reser sig mot dem och därför vill sätta stopp. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror din analys inte är så långt från verkligheten! Tycks inte som att politikerna har med sig folket hela tiden i alla fall :-)

      Martin

      Radera

Skicka en kommentar