Så tror vi

ESCsweden/sverige vågar sig på en gissning om utgången i kvällens andra semi. Vi har analyserat och bedömt låtarna ihop med hur de olika länderna kommer att rösta.

Följande tio bidrag tror vi har störst chans att ta sig vidare, för säkerhets skull tar vi länderna i svensk bokstavsordning!

Finland en blandning av pop och rock som de flesta kan ta till sig, påminner inte så lite om Coldplay. Kommer få norska, irländska, brittiska och tyska röster bl.a.

Grekland modernt, fräscht och med en fartfylld scenshow med studsmatta och allt. Tilltalar nog tv-tittarna mer än jurygrupperna, men poängen "de komma från både öst och väst..."

Israel en riktig floorfiller på dansgolven i sommar. Ekivokt och snyggt med en tjej med rejäla röstresurser. Går också hem lika mycket i öst som väst.

Litauen den här påminner en del om Irlands bidrag men är betydligt mer oförutsägbar och kanske den låt som känns allra mest 2014. Rösthjälp av grannar!

Malta ett band med stor spelglädje framför en countryinfluerad låt, enda negativa är att man får vänta för länge på refrängen.

Norge i semi 1 vimlade det av ballader, här är Carl Espen rätt ensam vilket talar till hans fördel. Känslosamt och rakt på sak plockar röster både här och där.

Polen slavisk disco med rötter i myllan. Hemlandstoner som särskilt går hem hos grannländerna och de polacker som bor och arbetar i exempelvis Irland och Storbritannien.

Rumänien duons låt är inte lika bra som i ESC 2010, men räcker ändå till för att vara bland de tio.

Vitryssland kvällens dark horse, taktfast och så svänger det också. Låten sätter sig! Lär få oväntat många att ringa och rösta, belönas rikligt av litauer och polacker.

Österrike stark sånginsats och en dramatisk låt som hämtad från ett tema till en James Bond-film.Skäggiga damens bidrag blir särskilt omtyckt i både norr och söder.

Där har ni våra tio finalister, i valet och kvalet hamnade Irland och Schweiz. De var närmast att ta sig in på tio i topplistan!

Kommentarer