Färre låtar i Melodifestivalen

Det blir 28 och inte 32 bidrag i Melodifestivalen nästa år, uppger aftonbladet.se.

Enligt tidningens säkra källor får vi se 7 låtar i varje deltävling istället för som tidigare 8. I övrigt kvarstår formatet som det sett ut i 13 år, det vill säga fyra deltävlingar, en andra chans samt final. Inga jätterevolutionerande förändringar med andra ord. Skälet till att man drar ner på antalet bidrag sägs vara "dramaturgiska".

SMS-röstning ersätts?
Sättet svenska folket får rösta på ser dock ut att moderniseras. SVT är i färd att lansera en app som ska fungera som en knapp. Genom att trycka på den röstar man på sitt favoritbidrag, den kan komma att ersätta sms-röstningen, skriver Aftonbladet. Som ESCsverige tidigare har berättat avvaktar SVT med att ge besked om hur man tänkt sig MF 2015 till efter valet.

Kommentarer

  1. Hej. Alltså vad tycker ni om det här eventuella upplägget och hur ser ni på att det kommer vara sju låtar i de fyra första deltävlingarna men åtta i andra chansen? Och hur ska det läggas upp för de personer som inte använder mobiler med appar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,

      Förändring skadar aldrig. Deltävlingarna har ju sett likadana ut nu i 12 år...Det där med apparna vet vi inget om än, men det låter spännande!

      Radera
  2. Artister och musiker har nog tröttnat på Björkmans enmans välde

    SvaraRadera

Skicka en kommentar