Ovanligt händelserik månad

I november blir inte mindre än 3 länder klara med sin artister till ESC nästa år. Som om inte det vore nog händer också mycket både här hemma och på juniorfronten.

Snackar vi Sverige handlar det förstås om att SVT under månaden presenterar de 28 bidragen som kommer att vara med i Melodifestivalen 2015. Ett givet svenskt intresse finns självklart även i Junior Eurovision Song Contest som går av stapeln i maltesiska Marsa, en förort till huvudstaden Valetta, den 15:e.

Det mer ovanliga är att hela två länder anordnar sina nationella finaler till ESC så tidigt som i november. Inför tävlingen i Wien gäller detta dels Makedonien den 12:e samt Malta den 22:a. Här snackar vi alltså definitiva bidrag med både låt och artist. I slutet av månaden avslöjas dessutom Nederländernas artist vars låt dock dröjer till senare.

Av tv-bolag internt utsedda artister eller bidrag är en sak (de kan komma hur tidigt som helst), men under de år ESCsverige funnits till har vi aldrig tidigare varit med om länder som arrangerat nationella finaler med flera tävlande redan i november.

Kommentarer

  1. Ska bli spännande, Malta har skickat underbara låtar de senaste 3 åren. Hoppas de skickar en riktigt stark vinnarkandidat nu!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar