Är med för sjätte gången

ESCsverige fortsätter sina artistpresentationer inför årets Melodifestival. Idag tar vi oss en närmare titt på Jessica Andersson.

Här är ännu en tidigare MF-vinnare och ESC-representant som återigen är med i festivalen. 2003 kom hon och kollegan, Magnus Bäcklund, från ingenstans (hade medverkat i Fame Factory i TV3 året innan) och sopade banan med konkurrenterna.

Tillsammans bildade de duon Fame, deras Give me your love vann Melodifestivalen på ett betryggande sätt och hade mer än 60 poäng till godo före närmaste utmanarna Pernilla Wahlgren & Jan Johansen. I Eurovision i Riga kom Fame på en respektabel 5:e plats. Efter genombrottet följde ett intensiv period. Redan året efter vinsten var Fame tillbaka i festivalen, men den gången fick duon nöja sig med en 6:e plats.

Sololivet
Ytterligare tre Melodifestivaler skulle det bli men nu som soloartist. Resultatet varierade och musikstilarna också. Bäst gick det för Jessica Andersson i balladen I did it for love som nådde finalen 2010 och där hamnade på 8:e plats. Därefter tog Jessica en paus från festivalen som skulle vara i fem år, när hon nu är tillbaka igen i deltävling 1 i Göteborg är det med en låt som heter Can't hurt me now. Den har fått text och musik av Aleena Gibson och Fredrik Thomander.

2015 Can't hurt me now
2010 I dit it for love 8:e plats
2007 Kom 12:e plats (Andra Chansen)
2006 Kalla nätter 20:e plats (utslagen i deltävling)
2004 Vindarna vänder oss (Fame) 6:e plats
2003 Give me your love (Fame) MF-vinnare och 5:e plats i ESC

Artistpresentationer i ESCsverige
  16/1 Är med för sjätte gången JESSICA ANDERSSON
10/12 8:e försöket MAGNUS CARLSSON
  6/12 En svensk Sámid Aednan? JON HENRIK FJÄLLGREN
  5/12 Johnsons sjätte ANDREAS JOHNSON
29/11 En prisbelönt jazzsångerska KRISTIN AMPARO
26/11 Fick vänta 33 år på MF HASSE ANDERSSON
25/11 Tungviktarna MARIE BERGMAN & SANNE SALOMONSEN

Kommentarer