Sverige tvekar om Junior

Vid den här tiden förra året hade Sverige sedan länge bekräftat sitt deltagande i Junior ESC. Den här gången har inga beslut ännu fattats.

Varken SR eller SVT verkar ha bestämt sig än, det enda besked som ges från SR beträffande Lilla Melodifestivalen är att den "nog" blir av även 2015.

De senaste åren har ju radion arrangerat den svenska uttagningen i juni, medan SVT ansvarat för Junior Eurovision. Hittills är det bara Holland, Bulgarien och Vitryssland som officiellt bekräftat att de ställer upp i JESC 2015 - frågan är var någonstans och när. EBU har än så länge inte sagt något om den saken. I början på januari förra året visste vi redan att Sverige skulle medverka i Malta 15 november.

Omkring 1 000 bidrag kom senast in till Lilla Melodifestivalen, ansökningstiden gick då ut i mars. Julia Kedhammar vann på Gröna Lund i Stockholm men i Junior gick det inte speciellt bra, hennes Du är inte ensam kom på 13:e plats av 16. Debuterande Italien vann!

Ansvaret för att välja det svenska juniorbidraget har under årens lopp omväxlande legat på SVT och TV4. Såväl nationella finaler som interna val har använts. Sverige har en gång tidigare hoppat av från tävlingen, det var 2008.

>> Junior ESC 2014 - slutresultat
>> Junior ESC

Kommentarer