Fler städer visar intresse

Linköping och Örebro ger sig in i kampen om att få arrangera nästa års Eurovision.

Men medan Linköping verkar ta det på allvar har örebroarna redan insett sina begränsningar.

"Conventum vill gärna anordna ESC, men vi måste vara realistiska, vår arena är för liten", säger Håkan Bergström, vd för Conventum Arena, till Nerikes Allehanda.

Arenan höll i en av årets deltävlingar i Melodifestivalen och hade då plats för 3 500 personer. Örebro stod även värd för en deltävling 2010.

Linköping jobbar mer aktivt för att få ESC till sig 2016. Arenabolagets evenemangschef tog kontakt med SVT direkt efter Måns Zelmerlöws seger och påtalade att Saab Arena vore perfekt för tävlingen, skriver Corren.se. Saab Arena är det nya namnet på Cloetta Center och har en publikkapacitet på drygt 11 000. Linköping arrangerade MF-deltävlingar 2005, 2008, 2011 och 2014.

Linköping må ligga bättre till än Örebro gällande hur många som får plats i arenan, men när det kommer till hotellkapacitet och närheten till en storflygplats får de se sig besegrade av Stockholm, Göteborg och Malmö. De tre storstäderna det här seriöst kommer att stå mellan, även om SVT ännu vill hålla alla dörrar öppna talar mycket för Tele 2 Arena i Stockholm.

På en del Eurovision-sajter florerar rykten om att också Uppsala ska ha visat intresse för ESC, men det är i nuläget en omöjlighet. Där byggs just nu Uppsala Arena men denna multiarena med plats för 10 000 åskådare beräknas inte vara klar för invigning förrän 2018. Uppsala har aldrig arrangerat någon Melodfestival-deltävling.



Kommentarer

  1. Stockholm! Stockholm! Stockholm! Stockholm!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar