Nu ska 25 bli 8

Alla lokala P4-kanaler har nu valt en artist till Svensktoppen Nästa.

Det betyder totalt 25 stycken och nu i augusti ska en jury plocka ut 8 finalister. En av dessa bereds en plats i nästa års Melodifestival.

sverigesradio.se finns en sammanställning över de olika P4-kanalernas uttagningar.

SR:s station i Borås var sist ut i torsdags, där var det Louise Lane som vann. Om hon är en av de 8 som vi får se i finalen av Svensktoppen Nästa den 6 september återstår att se. De lokala uttagningarna har pågått sedan i maj, även om de allra flesta artisterna är unga och okända så finns det undantag.

I Halland vann nämligen Laila Adéle och hon är ingen nykomling i MF-sammanhang. Hon deltog i Melodifestivalen 2006 med Don't try to stop me, en låt som inte avancerade från deltävlingen - det blev en sammanlagd 21:a plats.

Ett annat exempel är Patrik Rasmussen (bilden), han fanns med i den lokala finalen i Borås i torsdags men fick som alla de andra se sig besegrad av Louise Lane. Rasmussen tävlade i Melodifestivalen 2005 som sångare i gruppen Date med Hörde änglarna viska ditt namn, bidraget blev kvar i deltävlingen och kom på 26:e plats totalt sett.

Som ESCsverige tidigare har berättat blir det på Lisebergs stora scen i Göteborg som åtta tävlande den 6 september gör upp om en MF-plats 2016.

Kommentarer