Junior: Det kan bli fler

16 + Den som trodde att EBU knutit ihop säcken trodde fel. Ett eller flera länder kan tillkomma.

Det är följande besked på EBU:s officiella sajt Junioreurovision.tv som väckt uppståndelse; "So far 16 countries have confirmed participation..."

Vad ska man då dra för slutsatser av detta? Ja, att inget är ristat i sten. Fram till nu har 16 länder bekräftat medverkan i ESC 2017 skriver EBU. Det kan väl egentligen bara innebära en sak, nämligen att någon eller några kan komma att läggas till deltagarlistan senare i höst. EBU slår alltså inte fast att det är 16 punkt slut utan konstaterar att det hittills är uppe i detta antal.

Något som fått flera fansajter att börja spekulera. De är i första hand överens om att Bulgarien, som kom 9:a förra året och arrangerade tävlingen 2015. ligger närmast till hands att bekräfta deltagande. Israel, som återvände i fjol och kom på 15:e plats, är ett annat land som många tror vill vara med igen.

I lite mer extrema fall hävdar en del att det lika gärna kan handla om Kroatien och Sverige trots att ingen av dem visat intresse sedan 2014. I förra årets Junior ESC tävlade 17 nationer, deltagarrekordet är från 2004 då 18 länder var med. Vad gäller årets upplaga gick EBU ut med deltagarlistan den 9 augusti.

16 länder i Junior ESC 2017

Kommentarer

  1. Rättelse: Kroatien har sneglat på comeback i år men ännu inte lämnat besked.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar