Alla 28 Mellolåtar 30 november?

Ofta använt datum Håller sig SVT till traditionen blir det den sista november som samtliga bidrag presenteras.

Det är snart den tid på året då kvällstidningarnas spekulationer börjar ta fart på allvar. November är högsäsong för när det skrivs om den ena artisten efter den andra.

Allt hänger ihop med att SVT då börjar bli klara med vilka 28 som ska vara med i kommande Melodifestival. Gör vi en tillbablick på de senaste åren så återkommer just 30 november. Den dagen la SVT korten på bordet förra året och även 2015.

30/11-16 → Hela listan
30/11-15 → Alla 28

För tre år sen valde dock SVT ett lite annorlunda upplägg. De utvalda låtarna och artisterna avslöjades i två omgångar, de 14 första i deltävling 1 & 2 den 24:e och de resterande 14 i deltävling 3 & 4 den 25 november. Så var det alltså 2014.

Presskonferenserna väcker alltid stort medialt intresse och presentationerna i Stockholm går som vanligt att följa direkt på SVTPlay.se. Mycket talar för att 30 november blir ännu en sådan dag, i år infaller den på en torsdag.

Skulle så inte vara fallet ligger någon annan dag i slutet av november bra till för när SVT tänker avslöja 2018 års samtliga bidrag officiellt.

Kommentarer